26-09-2013

Taalgebruik


Voorzitter: Let op taalgebruik Het is niet 'Minister Blok' maar 'Minister van Wonen en Rijksdienst'. Voorzitter Van Miltenburg vindt dat Alexander Pechtold de laatste aanspreektitel moet hanteren, waarop de D66'er zich hardop afvraagt waarom er nu wel op het taalgebruik wordt gelet, terwijl dit vanmorgen anders was. Wilder noemde Pechtold toen een 'miezerig mannetje'. Aldus het nieuwsbericht op www.rtlnieuws.nl.

Wat vinden jullie? Waar ligt de grens in het gebruik van plechtig taalgebruik en/of het bestraffen van respectloosheid door de voorzitter.


reacties

Nienke :

Ik vind dat respectloze uitlatingen wel degelijk moeten worden gestraft door bijvoorbeeld het vroegtijdig afbreken van wat de spreker wil vertellen. Ik vind echter wel dat het prima is om een minister bij zijn achternaam te noemen, mits je er 'minister' voor zet. Dit is namelijk een gewone uitdrukking met respect die veel wordt gebruikt. Je hoeft het niet plechtiger te maken dan nodig is.

Marten Koole :

Als ik je goed begrijp, Nienke, vindt jij het taalgebruik van de heer Pechtold van D'66 geen probleem, maar 'miezerig mannetje' van de heer Wilders wel?

Message zlogo De tijd is helaas voorbij je kan niet meer reageren