23-06-2013

Schaliegasboringen


55 hoogleraren waarschuwen dat proefboringen naar schaliegas tot onvermijdbare schade en overlast zullen zorgen. Eerder dit jaar werden Marknesse en Luttelgeest als mogelijke locaties voor proefboringen aangewezen. Er zijn voor en tegens om naar schaliegas te boren. Zijn jullie voor of tegen?


reacties

Marten Koole :

Mij lijkt het in principe geen probleem. Ik zeg bewust in principe, want er moet goed geluisterd worden naar de inwoners en bij potentiële schade meteen gestopt worden met de boringen. Ook moet de verantwoordelijkheid voor eventuele schade gelegd worden bij het bedrijf dat de boringen uit zal voeren en niet bij de overheid. Zorg dus ook dat zo'n bedrijf altijd de eventuele schade zal kunnen betalen.

Loïs Snijder :

Tegen, ten eerste worden er met het boren verschillende soorten chemische gassen in de grond vrijgelaten. Dit kan het drinkwater in Flevoland zéér aantasten. Pas was er op tv een meneer uit Amerika die dicht woonde bij het gebied waar dit ook gedaan werd, hij deed voor de camera even zijn kraan open en er kwam alleen maar bruine troep uit. Dan denk je in Nederland hebben we een super zuiveringssysteem maar zou dat zuiveringssysteem al die chemische rotzooi eruit kunnen halen? Ik denk het niet. Daarom is het een slecht idee!

Message zlogo De tijd is helaas voorbij je kan niet meer reageren