11-10-2013

Hoe voorkomen jullie 'grooming'? Camera icoon Video icoon


Er is veel te doen over de 'zeden-zaak' waarbij een man zo'n 300 kids heeft verleid via de webcam. Wij zijn benieuwd wat jullie doen om 'grooming' te voorkomen.

Full item grooming


reacties

Marten Koole :

Het is moeilijk te voorkomen, denk ik. Ik verstuur via internet nooit foto's naar mensen die ik niet ken en ik voeg deze ook niet toe op Facebook en dergelijken. Foto's die eventueel opgevat kunnen worden als seksueel getint, heb ik nooit gemaakt en dat ben ik ook niet van plan. Ik probeer deze foto's, mocht ik ze tegenkomen ook aan te geven als illegaal en ze zo van internet te verwijderen. Ik hoop dat iedereen zo zal handelen en dat we kinderporno, grooming en sexting zo snel mogelijk uit kunnen bannen.

Nienke :

Ik ben zelf erg voorzichtig met contact via internet. Ik verstrek geen persoonlijke informatie aan vreemden en voeg onbekenden niet toe op Facebook. Ik heb geen seksueel getinte foto's van mezelf, ben niet van plan om ooit te maken en zal ze zeker niet op het internet zetten. Ook maak ik indien mogelijk een melding bij de eigenaren van de website als ik iets wat verkeerd is tegenkom. Het is niet moeilijk om dit soort dingen te vermijden. Mensen moeten gewoon doorhebben dat de persoon aan de andere kant van de lijn best wel eens een creep kan zijn (kijk eens naar het programma 'catfish', dan zie je wat ik bedoel) en niet zulke gevoelige berichten en afbeeldingen versturen via het internet.

Message zlogo De tijd is helaas voorbij je kan niet meer reageren