03-10-2013

18 jaar, wat nu


Als je in je examenjaar komt krijg je veel informatie over hoe het moet na je examen. Opgeven voor een studie, studiefinanciering aanvragen en meer van dat soort dingen. Waar ze zich echter niet op focussen zijn de dingen die je moet regelen vanaf je 18e jaar.

Vanaf je 18e moet je vanalles zelf regelen. Zorgverzekering, zorgverzekeringstoeslag en als je nog op de middelbare zit ook tegemoetkoming scholieren. Dit zijn dingen die op school niet besproken worden. Ik vind dus dat deze dingen opgenomen moeten worden in het lesprogramma naast de studiekeuzebegeleiding.


reacties

Nienke :

Ik wordt over anderhalve maand 18 en heb zelf het gevoel dat ik in het diepe wordt gegooid. Ik heb nooit informatie gekregen over hoe ik een zorgverzekering moet afsluiten en welke toeslagen ik kan aanvragen. Tot een maand geleden wist ik niet eens dat er een tegemoetkoming scholieren bestond (vervanging van de kinderbijslag zolang je op middelbaar onderwijs zit). Ik heb dit allemaal zelf moeten uitzoeken. Als dit allemaal besproken was op school was dit veel makkelijker geweest.

Marten Koole :

Lijkt me logisch dat je daar uitleg over krijgt! Wat mij betreft mag dit zeker verplicht gesteld worden!

Message zlogo De tijd is helaas voorbij je kan niet meer reageren